KMAIK atstovai parodoje “Studijos ir karjera’ 2017” Baltarusijoje

Parodoje dalyvavo 128 institucijos iš daugelio Europos šalių (Lietuva, Baltarusija, Latvija, Lenkija, Rusija, Čekija ir kt.). Tarp šešių aukštųjų mokyklų iš Lietuvos buvo ir Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija (KMAIK), kurią atstovavo doc. dr. Ernesta Liniauskienė ir lekt. Jurgita Babilienė.
Paroda sulaukė didžiulio susidomėjimo – aukštųjų mokyklų stendus lankė gausus mokinių, abiturientų, dirbančių brandaus amžiaus žmonių būrys. KMAIK stende lankėsi įvairių Baltarusijos ir kitų šalių universitetų, profesinių mokyklų atstovai, norintys ne tik atnaujinti žinias miškininkystės ir kraštotvarkos bei aplinkos inžinerijos srityse, bet ir kelti kvalifikaciją, pageidaujantys bendradarbiavimo profesinėje srityje, taip pat verslininkai, norintys vykdyti bendrus projektus, rasti Lietuvoje verslo partnerių. Baltarusijos valstybinio universiteto Vadybos ir verslo technologijų instituto Turizmo paslaugų centro „UNIVERSUM“ atstovė, susidomėjusi mūsų kolegija bei Lietuvos švietimo sistema, teiravosi studentų bei dėstytojų bendradarbiavimo, tarptautiškumo didinimo galimybėmis.
Dauguma KMAIK stendo lankytojų – moksleiviai ir jų tėvai, tikslingai ieškantys technologinių bei biomedicinos mokslo sričių studijų. Lankytojai domėjosi stojimo į kolegiją sąlygomis, studijų proceso organizavimu, konkrečių studijų programų detalesniu apibūdinimu, apgyvendinimu, kajeros galimybėmis, vizų gavimo klausimais. Smalsesniems lankytojams surengėme klausimų apie Lietuvą viktoriną, už teisingus atsakymus apdovanojome prisiminimo dovanėlėmis – KMAIK atributika. Lietuvos valstybės atkūrimo diena, vasario 16-oji, parodoje taip pat buvo paminėta - pasipuošėme Lietuvos trispalvės lipdukais, džiaugėmės su stendo lankytojais šia švente ir puikiai nusiteikę priiminėjome lietuvių tautai skirtus sveikinimus.
Nelikome nepastebėti Baltarusijos žiniasklaidos: radijo stotis “Беларусъ” pakalbino doc. dr. E. Liniauskienę, kuri papasakojo apie kolegijoje vykdomas studijas ir galimybes joje studijuoti Baltarusijos studentams.
Parodai skirtas laikas prabėgo labai greitai, kupinas gerų emocijų, šiltų susitikimų, bendravimo bei parodos organizatorių dėmesio mūsų kolegijai. Tikimės, kad jau sekančiais metais prie studijuojančiųjų KMAIK prisijungs ir jaunimas iš Baltarusijos.
Daugiau informacijos apie renginį: http://www.expoforum.by/exhibitions/?SECTION_ID=2232