„Nepriklausomybės Dienos“ krepšinio turnyras

Su švente dalyvius pasveikino dėstytojas Petras Vyšniauskas, visi dalyviai susikaupę išklausė Lietuvos Respublikos Himną.
Šventės metu vyko krepšinio varžybos tarp Aplinkos Inžinerijos fakulteto ir Miškininkystės ir kraštotvarkos fakulteto komandų. Tai buvo daugiau krepšinio spektaklis nei varžybos. Pamatėme daug gražių, taiklių metimų. Metimai iš trijų taškų zonos sužadino ne vieno žiūrovo emocijas, ypač po Arno Petrausko, Imanto Šturmos ir Gražvydo Mockaus tolimų šūvių. Po krepšiais karaliavo Lukas Patašius, kurio dėjimai į krepšį iššaukdavo plojimų bangas. Vaikinai vienas po kito demonstravo kamuolio varymo įgūdžius, suktukus ore, kuriuos užbaigdavo sudėtingais metimo būdais.
Didžiosios pertraukos metu visi turėjo progą išbandyti rankos taiklumą baudų metimų ir dėjimo į krepšį- „Oro Karaliaus“ rungtyse.
Prie baudų metimo linijos išsirikiavo gana didelė vaikinų eilutė ir ....tik viena mergina. Po metimų serijos jau sveikinome nugalėtoją Gražvydą Mockų, spaudėme ranką II vietą užėmusiam Lukui Patašiui, trečiąją - Pauliui Dilbai.
„Oro Karaliumi“ autoritetinga komisija paskelbė Luką Patašių, kuris visų bandymų metu užtikrintai „kalė“ kamuolį į krepšį. Vicekaraliumi tapo Imantas Šturma, trečias liko Gražvydas Mockus.
Krepšinio rungtynėse pirmąjį kėlinį laimėjo „miškininkai“, tačiau antrąjį, trečiąjį ir ketvirtąjį kėlinius laimėjo Aplinkos Inžinerijos fakulteto studentai. Jie šventė pergalę rezultatu 100:85 ir tuo pačiu atsirevanšavo už pralaimėjimą 2016 m. turnyre. Galbūt jiems padėjo gerokai aktyvesni jų fanai, nes „miškininkų“ sirgaliai buvo labai jau kuklūs ir negausūs.
Direktoriaus pavaduotojas Remigijus Bakys apdovanojo baudų metimų, „Oro Karaliaus“ rungčių nugalėtojus ir prizininkus bei krepšinio rungtynių dalyvius- nugalėtojus : Arną Petrauską, Imantą Šturmą, Luką Patašių, Paulių Dilbą, Marių Jaką, Aivarą Naugureckį, Domantą Marčiulaitį ir Miškininkystės ir kraštotvarkos fakulteto komandą: Gražvydą Mockų, Kazimierą Valantiną, Joną Navaką, Paulių Zagurską, Eimantą Kelerį, Tadą Metrikį, Tadą Viskantą.
Norėčiau padėkoti studentų atstovybei ir konkrečiai studentams Ovidijui Normantui, Aurelijai Jasionytei, Rūtai Bartašiūtei, Arnui Norkevičiui, Kastyčiui Slibinskui, Jonui Sakuočiui už aktyvią veiklą organizuojant ir vykdant šį renginį. Jūs šaunuoliai!
Kūno kultūros dėstytojas Petras Vyšniauskas