Aukštumalos pelkės pažintiniame take

Balandžio 26 d. Kolegijos direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Loreta Semaškienė, Kraštovaizdžio architektūros ir rekreacijos katedros vedėja Asta Doftartė, pavaduotojas Linas Daubaras, lektorė Vaida Vaitkutė Eidimtienė, Miškininkystės katedros vedėja Dovilė Gustienė ir KMAIK studentai iš Baltarusijos lankėsi Aukštumalos aukštapelkėje, Nemuno deltos regioniniame parke.
Aukštumalos pelkė – pirmoji pasaulyje mokslinėje monografijoje aprašyta aukštapelkė. Ji 1995 m. yra paskelbta Aukštumalos telmologiniu draustiniu. Draustinis įsteigtas siekiant išsaugoti ir renatūralizuoti Aukštumalės pelkinę ekosistemą, pasižyminčią ežerokšnių kompleksais, vertingomis buveinėmis, retų ir nykstančių rūšių augalija bei gyvūnija. Santykinai natūrali išlikusi tik vakarinė aukštapelkės dalis su vertingomis buveinėmis ir daugiau nei 300 pelkinių ežerėlių. Daugiau informacijos rasite: www.aukstumala.lt.
Kelionės metu aplankytas ir gamtos paminklas Kintuose - Didžioji tuja (Thuja plicata). Medžio aukštis 18,2 m, kamieno skersmuo 1,3 m aukštyje - 1,02 m, o lajos skersmuo - 10,5 m, o vešlios šakos siekia žemę.