TAIKLIOJI RANKA - 2019

Paskutinį kovo pirmadienį kolegijos studentus sukvietė konkursas „Taiklioji ranka - 2019“.

Po renginio atidarymo į aikštelę išbėgo Aplinkos inžinerijos fakulteto ir Miškininkystės ir kraštotvarkos fakulteto komandos. Pirmasis kėlinys vyko azartiškai, tačiau nerezultatyviai. Vaikinai metė į krepšį pakankamai metimų, tačiau daugelis metimų skriejo pro šalį  ir kėlinys baigėsi 7:12 Miškininkystės ir kraštotvarkos  fakulteto komandos naudai.

Per pirmąją pertrauką visi norintieji galėjo išbandyti savo taiklumą baudų metimo konkurse. Kaip ir pirmajame  kėlinyje,  pirmajame  rate metikams sunkiai sekėsi pataikyti, tačiau jau antrame rate pasipylė taiklūs metimai ir išaiškėjo lyderiai. Pirmąją vietą iškovojo Jonas Brasas, antrąją - Rimvydas  Adomaitis, trečiąją - Dominykas Tamulaitis.

Po pertraukos komandos  vėl tęsė kovą aikštelėje.  Antrasis kėlinys taip pat nepasižymėjo rezultatyvumu, skirtumas tarp komandų vėl tie patys 5 taškai: 19: 24 Miškininkystės ir kraštotvarkos fakulteto komanda priekyje.

Ilgosios pertraukos metu vėl varžėsi metikai, šį kartą tolimų metimų rungtyje. Čia jau nuo pirmojo rato pademonstravęs stabilumą  Edvinas Lisauskas neužleido lyderio pozicijos ir iškovojo pirmąją vietą. Pirmajame  rate pasiekęs geriausią rezultatą, bet stabilumo pritrūkęs II vietą iškovojo Dovydas Krapavickas gana atkaklioje kovoje įveikęs III vietą užėmusį Tautvydą Stonkų.

Trečiasis kėlinys vyko gana atkakliai, komandos daugiau dėmesio pradėjo skirti gynybai. Baigiantis kėliniui Aplinkos inžinerijos fakulteto komanda sumažino skirtumą iki 3 taškų: 36:39.

Ketvirtajame kėlinyje  Miškininkystės ir kraštotvarkos fakulteto komanda pradėjo strigti varžovo gynyboje ir per kėlinį pelno tik 6 taškus, kai tuo tarpu sėkmingai suderinę veiksmus gynyboje varžovai pelno 12 taškų ir švenčia pergalę rezultatu 51:45. Aplinkos Inžinerijos fakulteto komandoje žaidė Tadas Mažrimas, Jonas Brasas, Dovydas Krapavickas, Edgaras Gigaitis, Tautvydas Stonkus, Miškininkystės ir kraštotvarkos fakultetą atstovavo Dominykas Tamulaitis, Tadas Metrikis, Šarūnas Kapčius, Rimvydas Adomaitis, Edvinas Lisauskas.

Lektorius Petras Vyšniauskas