ERASMUS vizitas į Vengrijos universitetą

 

Spalio 14 – 18 dienomis Kraštovaizdžio architektūros ir rekreacijos katedros dėstytojai lankėsi Vengrijoje. Katedros vedėja Asta Doftartė ir lektorius Linas Daubaras, siekdami suaktyvinti bendradarbiavimą, buvo išvykę į St. Ištvan universitetą Budapešte. Tai vienintelė Vengrijos aukštoji mokykla, turinti kraštovaizdžio architektūros programą. Universitete galima įgyti bakalauro, magistro ir mokslų daktaro laipsnius.

Prieš penkerius metus pasirašyta KMAIK ir St. Ištvan bendradarbiavimo sutartimi yra pasinaudoję 2 mūsų studentai, kurie labai gerai įvertino ir Vengrijoje įgytas žinias, ir gyvenimo bei mokymosi sąlygas.

 Taip pat KMAIK svečiavosi ir pranešimą konferencijoje skaitė St. Ištvan universiteto dėstytojas dr. Zsombor Boromisza, o KMAIK dėstytojai ten skaitė paskaitas 2015 metais.

Paskutinio vizito metu L. Daubaras St. Ištvan universitete studijuojantiems užsienio studentams skaitė paskaitas, kurių tema“ Tourism infrastructure in Landscape Design“ (Turizmo infrastruktūra kraštovaizdžio architektūroje), taip pat papasakojo apie bendrą kraštovaizdžio architektūros situaciją Lietuvoje.

Dabar lauksime atsakomojo St. Ištvan universiteto dėstytojų vizito į KMAIK.