Floristinių darbų paroda-konkursas "Žiemos puokštė 2019" baigėsi

Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje surengta tradicinė floristinių darbų paroda-konkursas „Žiemos puokštė“

 

Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje šių metų gruodžio 5 dieną surengta kasmetinė respublikinė floristinių kompozicijų paroda-konkursas ,,Žiemos puokštė‘ 2019“. Šių metų konkurso tema - „Sukurk Kalėdinę puošmeną“. Parodai-konkursui šiemet buvo pateiktos 165 teminės kompozicijos, paruoštos moksleivių, atstovaujančių net 58-as šalies mokyklas. Pagal konkurso nuostatus darbai turėjo būti kuriami panaudojant gamtines medžiagas. Čia išradingumo netrūko – šventiniai atvirukai, vainikai, floristinės kompozicijos buvo kuriami iš įvairiausių gamtoje randamų medžiagų – šakelių, kankorėžių, žievės, spyglių, samanų, sausų smilgų, akmenėlių, gilių...; neretas pasinaudojo ir kambarinių augalų lapais, žiedais, vaisias. Sukurti puikūs, jautrūs, kalėdinę dvasią puoselėjantys darbai, į kurios vaikai įdėjo ne tik be galo daug kruopštaus darbo, bet ir dalelę širdies.

Pagal konkurso „Žiemos puokštė 2019“ nuostatus dalyviai šiais metais buvo suskirstyti į tris konkursines grupes:

  • A grupė - 5-8 klasių moksleiviai pristatė kalėdinį atviruką tema ,,Linksmų Šv. Kalėdų!.
  • B grupė - 9-12 klasių moksleiviai pristatė stalui dekoruotiskirtą Advento vainiką tema ,,Stebuklo laukimas.
  • C grupė - profesinių mokyklų moksleiviai pristatė interjerui dekoruotiskirtą kalėdinę floristinę kompoziciją tema ,,Atėjo šventė į namus“.

Komisijos užduotis buvo įvertinti kompozicijų idėjų perteikimą ir meninę raišką, jų kūrimo techniką, pasirinktų medžiagų kūrybišką panaudojimą, konkurso sąlygose išdėstytų reikalavimų laikymąsi ir išrinkti gražiausius, verčiausius darbus visose trijose grupėse. Kiekvienoje amžiaus grupėje buvo išrinkta po vieną I-ą, dvi II-as ir tris III-ias vietas užėmusias kompozicijas. Prizinių vietų laimėtojai apdovanoti KMAIK atminimo dovanomis ir diplomais. Vilties prizu apdovanota po vieną kompoziciją iš kiekvienos amžiaus grupės. Taip pat moksleiviai apdovanoti už kalėdinės dvasios puoselėjimą savo darbuose, už originalius kompozicinius sprendimus, už jautriai perteiktą temą. Parodos-konkurso rėmėjai – Kauno rajono savivaldybės administracija taip pat įsteigė specialų prizą, kurį savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus atstovė savo nuožiūra įteikė puikios kompozicijos autoriams. Kolegijos direktoriaus prizu apdovanoti savitų originalių puokščių autoriai kiekvienoje amžiaus grupėje.

Parodos-konkurso ,,Žiemos puokštė‘ 2019“ darbų vertinimo komisija už kasmetinį dalyvavimą šioje parodoje-konkurse taip pat nutarė skirti skatinamuosius komisijos prizus mokytojams iš penkių šalies mokyklų. Portalo miškininkas.eu vadovas Dainius Šeronas kiekvienam mokytojui padovanojo po paties išleistą knygą „Sūduvos girios“ ir suvenyrinį skėtį.

Kadangi parodoje kasmet dalyvauja gausus būrys moksleivių, juos lydinčių mokytojų ir tėvelių iš visos Lietuvos, kolegijoje tą pačią dieną organizuojama ir atvirų durų diena. Moksleiviams surengtos pažintinės ekskursijos pristatant kolegijos studijų aplinką, laboratorijas, o mokytojai turėjo galimybę dalyvauti KMAIK dėstytojų organizuotame seminare „Žvilgsnis į Lietuvos miškininkystę“ bei praktiniame užsiėmime „Augalų ekstrahavimas“.

Pasibaigus „Žiemos puokštės“ parodai kolegijos Studentų atstovybė (KMAIK SA) kiekvienais metais rengia socialinę gerumo akciją – moksleivių sukurtais darbais dalinamasi su tais, kurie labiausiai stokoja mūsų šilumos ir dėmesio. Gražiausios puokštės, kompozicijos, atvirukai ir mūsų studentų širdžių šiluma prieš šv. Kalėdas pradžiugina senelių namų, slaugos ligoninių gyventojus.


Vertinimų rezultatai: Vertinimo protokolas

Lai tyliai ir jaukiai ateina šv. Kalėdos į mūsų bei Jūsų namus.