Atviras kvietimas kūrėjams!

Instaliacija „Žaliasis kiemas“

Landšafto dizaino festivalis kviečia kūrėjus sukurti „Žaliąjį kiemą“ ir Kauno miesto skverą paversti nepaprasta erdve

Landšafto dizaino festivalio projekto „Žaliasis kiemas“ tikslas – pažiūrėti į miesto viešąją erdvę kaip į gamtos, grožio ir dizaino erdvę ir sukurti mėnesio trukmės dizaino ir augmenijos instaliaciją.

2019 metų rudenį pradėtas organizuoti Landšafto dizaino festivalis [LDF] siekia aktualizuoti landšafto dizainą ir aplinkos meną, didinti augmenijos reikšmę formuojant mūsų urbanistinę aplinką ir skatinti tarpdisciplininį viešąjį meną. Šių metų tema – bendruomeniniai kiemai ir sodai.

Festivalio programos dalis „Žaliasis kiemas“ siekia iš naujo atrasti, pažinti, suprasti landšafto dizainą, atkreipti visuomenės dėmesį į viešųjų erdvių gerinimą, stiprinti architektūros ir natūralios aplinkos ryšį, pabrėžti augmenijos grožį ir svarbą mūsų gyvenimo kokybei. Kviečiame pasakyti, kas jums svarbu jūsų daugiabučio kieme. Ar gali privatus kiemas tapti vieša kaimynų bendravimo erdve? Gal miesto svečiams patraukliu muziejumi po atviru dangumi? O gal asmeninio susikaupimo ir ramybės oaze? Nustebinkite įdomiomis idėjomis. Laukiame jūsų kūrybingų minčių ir ambicingo kiemo!

Dalyvauti šiame konkurse kviečiami studentai ir profesionalai, dizaineriai ir architektai, pavieniai kūrėjai ir komandos. Laimėjęs kūrėjas ar kūrėjų komanda bus kviečiami dalyvauti festivalio kūrybiniame procese ir sukurti galutinį produktą – augmenijos ir aplinkos dizaino instaliaciją miesto aikštėje, kurią visuomenė galėtų matyti visą mėnesį 2020 m. rudenį.

Daugiau informacijos rasite ČIA